Kasutaja: Parool:









MOVIES.ee esitleb: kaunis ja ohtlik - Eliza Dushku

02. jaanuar 2003 | Mikk Maiste

Täielik nimi: Eliza Patricia Dushku

Sünniaeg: 30.12.1980
Sünnikoht: Boston, Massachusetts, USA
Tähtkuju: Kaljukits
Pikkus: 168 cm

Eliza Patricia Dushku sündis Bostonis 30. detsembril 1980. aastal. Lapsepõlve veetis ta peamiselt oma kodulinnas Watertownis, Massachusettsis. Oma esimesed sammud näitlemise alal tegi ta töötades Watertowni lasteteatris. Seda kohta ei ole ta unustanud senini ning aeg ajalt tegutseb ta seal heategevuslikel eesmärkidel, tõlkides laval toimuvat näitemängu viipekeelde kurtide laste jaoks.

Juba kümneaastasena tegi Eliza debüüdi kinomaailmas filmiga „That Night“. 1992. aastal välja tulnud linateos andis Dushkule suure rolli ning seadis ta tähelepanu keskmesse. Järgmisel aastal mängis Dushku juba kõrvalosa Leonardo DiCapriole filmis „Ühe poisi elu“. Tööst romantilise draamaga kujunes välja suur ja väga väärtuslik õppetund. Väidetavalt andis DiCaprio Dushkule väga palju nõu ning õpetas teda, kuidas jagada ennast filmimaailma ja kooli vahel – oli parajasti aeg, mil Dushkul olid suured probleemid koolis, mis tulenesid paljudest puudumistest seose filmivõtetega. „Olen talle igavesti tänulik,“ on öelnud Dushku DiCaprio kohta.

Jätkuvalt sai Dushku pakkumisi uutesse filmidesse. Põhiliselt olid need väiksemad rollid paljudes erinevates filmides. Siiski otsustas ta peagi muuta enda prioriteete ning pühendus õppimisele ning tema õppeedukus koolis paranes märgatavalt. Mõne aasta möödudes kirjutas ta alla töölepingu näitlemaks seriaalis „Vampiiritapja Buffy“ ning kolis elama LA-sse. Populaarses teleseriaalis tegi ta kaasa mitu hooaega ning pärast seda ka samal ainel kirjutatud seriaalis „Angel“, kus tema tegelaskuju jäi samaks.

Eraelus on Dushku tagasihoidlik ning vaoshoitud. Kuigi tegemist on miljonite meeste silmarõõmuga, elab ta siiski LA-s koos oma venna Nate’ga ning võtab elu rahulikult, sest muretsemiseks pole tal põhjust – pakkumisi uutesse filmidesse tal jätkub.


Huvitavaid fakte

• Eliza perekonnast: tal on kolm vanemat venda. Üks vendadest, Nate Dushku, mängib Ryan Phillippe'ga filmis "Anti-Trust". Tema ema töötab õppejõuna Suffolki ülikoolis
• Ta on õppinud klaverit, trumme ja tantsu, sealhulgas ja balletti
• Eliza soontes voolab albaanlase ja taanlase verd
• Heategevus on tema jaoks igapäevane töö. Vahel võib teda näha Watertowni lasteteatris, kus ta tõlgib kurtidele lastele laval toimuvat.

Filmograafia

• The New Guy (2001)
• Soul Survivors (2001) – Annabel
• Bring It On (2000) - Missy Pantone
• Race the Sun (1996) - Cindy Johnson
• Journey (1995) (TV) – Cat
• Bye Bye, Love (1995) – Emma
• Fishing with George (1994)
• Ausad valed (True Lies) (1994) - Dana Tasker
• This Boy's Life (1993) – Pearl
• That Night (1992) - Alice Bloom
• Vampiiritapja Buffy (Buffy the Vampire Slayer)(1997) - Faith
• Jay and Silent Bob Strike Back (2001)
• City by the Sea (2001) - Gina

Lemmikud

Lemmikmuusika: Beastie Boys
Lemmiksaade: Late Night with Conan O'Brien
Lemmikfilm: Beaches
Lemmikraamat: The Godfather
Lemmikvärv: Must
Lemmiksport: Naiste jäähoki (New England Patriots)
Lemmiktegevus: Koos oma perekonnaga ajaviitmine. „Ma armastan oma perekonda. Ükskõik mida ma koos nendega teen, on parim tegevus,“ on filmistaar öelnud.

Kas paljuräägitud majanduslangus Sind ka mõjutanud on?

Ei
Jah
Natuke
Mis majanduslangus?

Sügisene auhinnaloos


Auhinnaloosi võitja selgunud!
1

Mees, kes ei aimanud

The Man Who Knew Too Little
2

Thomas Crowni afäär

The Thomas Crown Affair
3

Täiuslik torm

The Perfect Storm
Autoriõigused | Koostööpakkumised ja reklaam | valid