Kasutaja: Parool:

Kirsten Dunst elust ja asjadest

24. juuni 2004 | Välisajakirjanduse põhjal Allan Appelberg

Kas sind ümbritsev meediakära ära ka tüütab?

Oo jaa! Kui ma olen päev läbi intervjuusid andnud, mõtlen koju jõudes: "Ewww! Ma vihkan ennast!" Endast rääkimine tüütab lõpuks ära.

Sa paistad silma väga laia rollivalikuga...
Seda ma püüangi - olla oma töös mitmekesine. Seetõttu võtsin vastu ka Mary-Jane'i osa "Ämblikmehes".

Rääkides "Ämblikmehest"... On eriefektidega mässamine ka põnev? Imelik?
Ükskord ma pidin istuma tooli peal, kaamera pea kohal ja ma pidin kätega vehkima ja karjuma otse kaamerasse. See on naeruväärne! Sa tunned ennast nagu idioot, ja siis terve võttegrupp vaatab pealt, pirukas käes, kuidas sa sinisel taustal vehid ja karjud nagu viimane hull.

Kas sa tunned Hollywoodis konkurentsi?
Jah, konkurents on kõva. Aga ma ei lase ennast sellest häirida. Tuleb keskenduda sellele, millega sa tegeled ja oma rida ajada.

Sa keeldusid Angela osast "American Beauty"s. Mis sa praegu arvad, oli see viga? Kas sa kahetsed toona langetatud otsust?
Stsenaariumit lugedes olin 15-aastane ja ma leian, et ma polnud piisavalt küps, et seda täielikult mõista. Ma ei tahtnud Kevin Spacey't suudelda. Olge nüüd! Lebada alasti roosilehtede vahel?

Kuidas sulle meeldis Josh Hartnett'iga koos töötada "The Virgin Suicides" kallal?
Ta on lahe näitleja. Me saime väga hästi läbi ja meil oli kaamera ees hea klapp. Loodan temaga veelgi koostööd teha.

Kuidas su suhted emaga on?
Ema on mulle alati andnud palju vabadust, aga me oleme väga lähedased - nagu parimad sõbrad. Tal on vahel raske näha oma silmatera suureks kasvamas. Aga ma olen palju kodus ja ma armastan teda väga. Pluss ta on väga hea kokk!

On ta väga range?
Meie vahel valitseb tugev vastastikune mõistmine. Näiteks kui ma olen peol või midagi, siis ta ei sea rangeid kellaaegu, sest ta teab, et ma oskan piiri pidada. Aga kui ma tahaks mingi 40-aastase mehega käia, siis päris kindlasti ei laseks ta asjal niisama kulgeda... Aga mind ise ka eriti sinna poole ei kisu...

Viimasel ajal muust ei kuulegi kui söömishäiretega näitlejannadest? On lugu tõesti nii hull või on tegu liialdusega?
Muidugi! Vaadake kasvõi neid kondiseid modelle ajakirjade kaantel ja inimestel võib tõesti kujuneda arusaam, et selline ongi normaalne figuur. Paljud minu tuttavad on jube kondised ja ma ütlen neile, et "te peate sööma!". Ma ei tahaks olla nii kõhn, et pole rindu ega pole midagi. Aga millegipärast on selline nägemus ilust väga levinud. Ma ei tea miks küll...

Mida sina vormis püsimiseks teed?
Ma jooksen linttrenaþööril kui mul aega on. Ja kuulan muusikat jooksmise ajal. See on ühtaegu mõnus viis pingetest vabanemiseks ja teisalt annab see hea tunde. Muidu tunneksin ennast laisana.

Kas su lepingus on ka punkt, mis puudutab alasti esinemist?
Jah. Olen selles suhtes alati ettevaatlik. Palju väikseid lapsi vaatab mu filme ja ma tahan neile heaks eeskujuks olla. Ma leian, et alasti esinemine pole vajalik.

Sa värvisid "Ämblikmehe" tarvis juuksed punaseks ja pärast tagasi blondiks. Kas blondiinina tunned mingeid eeliseid?
Ma olen juukseid palju värvinud. Panin tähele, et punased juuksed muudavad inimesed su vastu sõbralikumaks. Vähemalt "Ämblikmehe" võtetel tundus nii: rohkem inimesi astus ligi, et juttu ajada ja näha oli, et nad tundsid end mugavamalt. Blondid juuksed meeldivad mulle sellepärast rohkem, et nad muudavad olemise kergemaks.

Mille põhjal sa otsustad, millistes filmides osaleda?
See on raske, sest keeruline on ette ennustada, kas filmist saab ka võtetel asja. Sa võid küll lavastajaga kohtuda ja kuulata ära tema visiooni filmist, aga selle põhjal on endiselt raske otsust langetada. Tihtipeale tuleb riskida, eriti kui tegu on tundmatute tegijatega.

Mis sul järgmisena plaanis on?
Pärast "Ämblikmehe" järge jõuab kinodesse "Wimbledon". Pärast seda on plaanis osaleda Cameron Crowe'i draamas "Elizabethdown" koos Orlando Bloomiga.

Filmograafia:

1. Elizabethtown (2005) (tootmises)
2. Wimbledon (2004) (tootmises)
3. Spider-Man 2 (2004)
4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)
5. Mona Lisa Smile (2003)
6. Kaena: La prophétie (2003) (hääl)
7. Levity (2003)
8. Spider-Man (2002)
9. Cat's Meow, The (2001)
10. Crazy/Beautiful (2001)
11. Get Over It (2001)
12. All Forgotten (2000)
13. Deeply (2000)
14. Bring It On (2000)
15. Luckytown (2000)
16. Crow: Salvation, The (2000)
17. Dick (1999)
18. Drop Dead Gorgeous (1999/I)
19. Virgin Suicides, The (1999)
20. Devil's Arithmetic, The (1999) (TV)
21. "Stories from My Childhood" (1998) TV-sari (hääl)
22. Strike! (1998)
23. Animated Adventures of Tom Sawyer, The (1998) (V) (hääl)
24. Small Soldiers (1998)
25. Fifteen and Pregnant (1998) (TV)
26. True Heart (1997)
27. Wag the Dog (1997)
28. Anastasia (1997) (hääl)
29. Tower of Terror (1997) (TV)
30. "ER" (1994) TV-sari
31. Mother Night (1996)
32. Siege at Ruby Ridge, The (1996) (TV)
33. Jumanji (1995)
34. Little Women (1994)
35. High Strung (1994)
36. Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)
37. Greedy (1994)
38. Darkness Before Dawn (1993) (TV)
39. Bonfire of the Vanities, The (1990)
40. Majo no takkyubin (1989) (hääl)


Kas paljuräägitud majanduslangus Sind ka mõjutanud on?

Ei
Jah
Natuke
Mis majanduslangus?

Sügisene auhinnaloos


Auhinnaloosi võitja selgunud!
1

Mees, kes ei aimanud

The Man Who Knew Too Little
2

Thomas Crowni afäär

The Thomas Crown Affair
3

Täiuslik torm

The Perfect Storm
Autoriõigused | Koostööpakkumised ja reklaam | valid