Kasutaja: Parool:

STAAR: Gwyneth Paltrow 7 kirge

08. märts 2004 | Välisajakirjanduse põhjal, Caramellita

Gwyneth ja filmid

Lapsena ei lubatud Gwynethil erinevalt teistest temaealistest televiisorit vaadata ning sestap puuduvad tal ka olulised teadmised paljukiidetud (-laidetud?) Briti komöödia kohta. Nüüd, täiskasvanuna, ei tunnista Gwyn ennast ka usinaks kinoskäijaks - isegi „The Hours“, millega tõenäoliselt peagi ilmuvat „Sylviat“ (milles miss G mängib ühte peaosa; film esilinastub Ameerika Ühendriikides 23. jaanuaril 2004) võrdlema hakatakse ning kus tegelaskujudena figureerivad Nicole Kidman, tema hinnaline vale-nina ja teised.

Uskuge või mitte - Gwynethi lemmikfilm on hoopis „Charlie inglid 2“. Kuigi Gwyn leiab, et kõik kolm inglit on lahedad, meeldib üle kõige talle Cameron.

Gwyneth ja kohustuslik kirjandus
Miss Paltrow ei telli iganädalaseid kollaseid ajakirju, mis pakatavad lugudest kuulsuste eraelu kohta. Väita aga, et Gwyneth neid üldse ei loe, oleks vale. „Mõnikord, näiteks juuksuri juures olles, ei suuda ma vastu panna ning piilun mõne kõmuajakirja kaante vahele...“, on ta tunnistanud. „Enesetunne aga pärast kollase ajakirjanduse läbi lappamist on justkui tunneks kuidas mu ajurakud surevad. Miks ma küll seda tegin?!“

Gwynethi raamaturiiulilt leiab aga alati mõne Charlotte Brontё või JD Salingeri teose. Viimase repertuaarist meeldivad talle eriti „Kuristik rukkis“ ning „Franny ja Zooey“. „Ma armastan lugeda; kuid tavaliselt, kui ma ei suuda raamatusse täielikult süveneda, panen ma selle käest.“ Normaalne, kas pole?

Gwyneth ja tema kunstikollektsioon
„Esimene asi, mida ma raha teenides tegema hakkasin, oli kunsti ostmine.“ Peamiselt kesk-kahekümnenda-sajandi teoste seast võib leida ka Jasper Johni, Richard Diebenkorni ning Agnes Martini loomingut. „Suurem osa minu kollektsioonist on New Yorgis, kuid näiteks siin (korter Britannias) on mul elutoas üks Helmut Newtoni foto, mis on super! Selle nimi on „Kaks mängukaaslast, 1986“ ning seal on kujutatud kahe naisterahva alasti torsosid. Need on kõige ilusamad kehad ning esiplaanil oleval tüdrukul on intensiivseim pilk, mida olen näinud. Foto asub parajalt nähtaval kohal, nii et kõikide mu külaliste pilk jääb sellel peatuma“, uhkustab Gwyneth.

Kuna aga Gwyneth võttis vahepeal Hollywoodist aasta vabaks, et osaleda ka ühes teatrilavastuses, peab ta enda sõnutsi enne, kui mõne uue maali osta saab, jälle kassahittide juurde tagasi pöörduma.

Gwyneth ja muusika
Nojah, on arusaadav, et Gwynethi arvamus ansambel Coldplay kohta ei ole avalikuks tarbimiseks. Kuid üks mis kindel: muusika on tema elus väga tähtsal kohal - kuulab ta seda ju pea koguaeg. „Olen sündinud musikaalse inimesena ning kui ma tööd teen, armastan samuti muusikat kuulata. „Sylviat“ tehes kuulasin ma Sigur Rosi. Seda muusikat kuulates suutsin ma ennast teatud emotsionaalsele lainele viia, kasvõi nutta.“

Gwynethi sõnul eelistab ta mainstream muusikale midagi emotsionaalsemat. Näiteks Ameerika indie-rock bändi Smog, Smashing Pumpkinsit, Flaming Lipsi, The Doves’i ning üllatus-üllatus: ka Sugababes kuulub Paltrow-chica lemmikute hulka.

Gwyneth ja mood
„Kui elus toimub midagi tõsist, süveneb inimene pigem sellesse kui et muretseb, millist seelikut parasjagu kandma peaks,“ selgitab Gwyn oma hiljutist isukaotust riiete järele. „Ma olen alati moodi hinnanud, mulle meeldib see. Kuid ma olen shoppamisest olnud täiesti ebahuvitatud nüüd juba peaaegu aasta, mis on tegelikult päris hirmutav.“

Milliseid moedisainereid Gwyneth siiski hindab? „Alexander McQueen on geenius! Põhjus, miks inimesed teda aeg-ajalt ei mõista seisneb selles, et ta on tõeline kunstnik. Hiljuti olin fotovõtetel, kus pidin kandma Carolina Herrera riideid - need olid üheaegselt kaunid, elegantsed ja lahedad. Mulle meeldivad ka Valentino, ilmselgelt Stella McCartney ja Tom Ford, kuid nemad on kõik ühtlasi ka mu sõbrad - nii et võib-olla on natuke ebaaus neid esile tõsta.“

Gwyneth ja sõbrannad
Niisiis, üks Gwynethi parimatest sõbrannadest on Stella McCartney. „Ta on geniaalne inimene. Ta on väga ustav sõber, kellele võib kõik südamelt ära rääkida. Ta on soe ning hooliv. Ja ta on nii andekas! Ta leiab alatasa vanu riideid, millest ta lihtsalt shikid asjad valmis teeb. Tema riietes on jõudu- need näevad lahedad välja ning on täiskasvanulikud samal ajal. Ta on enesekindel ning tal on oma kunstiline maitse, ta ajab lihtsalt oma rida ja see on suurepärane,“ kirjeldab Gwyneth Stellat.

Preili Paltrow teine hea sõbratar on aga printsess Rosario. Gwyn kirjeldab teda kui fantastiliselt normaalset tüdrukut Mallorcalt, kuid tegelikult on ta ju ikkagi ka printsess - pooleldi bulgaarlane, pooleldi hispaanlane ning täpselt selline tüüp, keda kohtad Valentino moe-demi esireas. Tõsi küll - Valentino kaudu Gwyn ja Rosario kohtusidki!

Gwyneth ja peod
Gwyneth ei ole pidutseja tüüp. „Ma olen nagu...tõsine nohik,“ räägib Gwyneth pidutsemisest, uhkusenoot hääles. „Olen alati esimene, kes koju magama läheb. Oma kahekümnendatel proovisin ma küll seltskondadesse sisse sulanduda, kuid nüüdseks olen aru saanud- ma pole lihtsalt see inimene. Eile jõin ma oma sõbrannadega mõned klaasid shampanjat ja täna…“ demonstreerib Gwyneth näitlejatarile omase tõepärasusega pohmelust.

Filmograafia

1. Sky Captain and the World of Tomorrow 2004
2. Proof 2004
3. Sylvia 2003
4. View from the Top 2003
5. Possession (2002)
6. Shallow Hal (2001)
7. Royal Tenenbaums, The (2001)
8. Anniversary Party, The (2001)
9. Bounce (2000)
10. Duets (2000)
11. Talented Mr. Ripley, The 1999
12. Shakespeare in Love 1998
13. Perfect Murder, A 1998
14. Hush 1998
15. Sliding Doors 1998
16. Great Expectations 1998
17. Emma 1996
18. Pallbearer, The 1996
19. Sydney 1996
20. Moonlight and Valentino 1995
21. Se7en 1995
22. Jefferson in Paris 1995
23. Mrs. Parker and the Vicious Circle 1994
24. Flesh and Bone 1993
25. Malice 1993
26. Deadly Relations 1993
27. Cruel Doubt 1992
28. Hook 1991
29. Shout 1991




Kas paljuräägitud majanduslangus Sind ka mõjutanud on?

Ei
Jah
Natuke
Mis majanduslangus?

Sügisene auhinnaloos


Auhinnaloosi võitja selgunud!
1

Mees, kes ei aimanud

The Man Who Knew Too Little
2

Thomas Crowni afäär

The Thomas Crown Affair
3

Täiuslik torm

The Perfect Storm
Autoriõigused | Koostööpakkumised ja reklaam | valid